Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med skaldjurssås

Recept på utsökt pastasås med smak av skaldjur. Den aromatiska skaldjurssåsen gör du med krabbmixpinnar, som även kallas surimi eller crab sticks, som grund. Servera såsen till pasta och grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka penne enligt förpackningens anvisning. Tina krabbmixpinnarna och skär dem i cm-stora bitar.
  2. Värm olja i en kastrull och pressa ner vitlöken. Tillsätt krabbmixbitarna och låt fräsa någon minut. Rör ner crème fraiche, mjölk, chilisås, dill och salt. Ge såsen ett uppkok. Servera till pastan med sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g penne
  • 1 förp krabbmixpinnar djupfrysta (à 250 g)
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk chilisås
  • 1 dl finhackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?