Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med rostad paprika- och ostsås

Krämig pastarätt som passar lika bra till lata middagar som på bjudningar. Med kajennpeppar och lagrad ost i den fantastiska rostade paprika- och ostsåsen får pastan fantastiska smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Lägg paprikahalvorna med den kupade sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Rosta paprikorna i ca 20 min tills skalet blivit svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en skål med kallt vatten. Dra bort skalet och skär paprikorna i strimlor.
  3. Koka tagliatellen i lättsaltat vatten i en kastrull enligt anvisning på paketet.
  4. Vispa ut vetemjöl i mjölk i en kastrull. Låt koka under omrörning ca 3 min. Blanda i riven, lagrad ost och smaka av med paprikapulver, salt och kajennpeppar.
  5. Låt pastan rinna av och häll såsen över. Blanda ner paprikastrimlorna. Servera med blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 paprikor
  • 280 g tagliatelle
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?