Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikagulasch med spättafilé

Paprikagulasch med spättafilé är en matig soppa som värmer hela kroppen. Den består av paprika, schalottenlök, vitlök, hönsbuljong, spättafilé, ströbröd och kryddor. Servera med hackad persilja på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela paprikorna och rensa bort kärnorna. Skär varje halva mitt itu på längden. Lägg paprikorna på en plåt med skinnet uppåt och pensla dem med olja.
  2. Ställ in dem under grill i ugnen så länge att skalet börjar bli svartprickigt och bubblar upp. Låt dem ligga under en fuktig handduk några minuter och dra därefter bort skalet. Skär paprikaklyftorna i mindre bitar.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en panna och strö över en nypa socker. Lägg i drygt hälften av paprikan och strö över paprikapulver. Späd med vatten, buljongtärning och krydda. Koka 3-4 min.
  4. Mixa allt i en matberedare och lägg tillbaka i pannan tillsammans med resten av paprikan.
  5. Skär spättafiléerna i ca 2 cm breda strimlor. Droppa över citronsaft, krydda med salt och peppar och vänd fisken i finsiktat ströbröd. Stek fisken i olja tills den blir gyllenbrun.
  6. Hetta upp paprikaragun och servera till fisken. Strö över lite hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller grön paprika
  • 2 msk olja
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 krm socker
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 400 g spättafilé
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan