Variant på köttfärssås med chili och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Variant på köttfärssås med chili och basilika

En variant av köttfärssås med härliga smaker av chili, basilika, vitlök och timjan. Servera köttfärssåsen med pasta och hyvlade morötter i pressad citron. En pigg och aptitlig måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör en god tomatsås av krossade tomater, gul lök, vitlöksklyfta, skalad och hackad, oregano, timjan, salt, lite peppar och socker. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
  2. Rör ner köttfärs. Fortsätt att koka ca 15 minuter. Smaka av med mera kryddor om det behövs.
  3. Skala morötter och hyvla dem tunt med en potatisskalare. Vänd ner lite pressad citron, olja, salt och peppar i dem.
  4. Servera med spagetti och morötter.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri spagetti.
Gör äggfri: servera med äggfri spagetti.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket krossade tomater med smak av chili och basilika (à 500 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • lite peppar
  • 2 tsk socker
  • 400 g köttfärs
  • morötter
  • lite pressad citron
  • olja
  • spaghetti till servering
Lägg till i inköpslistan