Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med nöt- och tomatsås

Lättlagad och oerhört mumsig pasta med nöt- och tomatsås som tack vare sin korta tillagningstid passar utmärkt till vardagsmiddagen. Pastaskruvarna med basilika, honung och pepparsmak faller de flesta i smaken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i oljan i en traktörpanna. Häll över tomatkrosset och låt puttra ca 5 min under lock.
  3. Smaka av med honung, salt och peppar. Låt pastan rinna av. Vänd ner pasta och nötter i såsen.
  4. Servera pastan med grovmald svartpeppar och rucolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spiraler
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 förp krossade tomater med basilika (à 500 g)
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl grovhackade hasselnötter (1 dl motsvarar ca 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer