Lätt äppeldessert

Dina gäster kommer att älska denna lätta äppeldessert som du gör av kardemummakokta äpplen, mumsig, krämig yoghurt, rostade hasselnötter och söt honung. En underbart god dessert som dessutom går snabbt att tillaga!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Ingredienser
4 portioner
4 äpplen
2 msk vatten
1 msk stött kardemumma
2 dl naturell mild yoghurt
1 dl rostade hackade hasselnötter
4 msk flytande honung
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ eller t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1181 KJ / 282 kCal
Fett11 g
Salt0.03 g
Kolhydrater39 g
Protein3 g
Kommentarer