Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lätt äppeldessert

Dina gäster kommer att älska denna lätta äppeldessert som du gör av kardemummakokta äpplen, mumsig, krämig yoghurt, rostade hasselnötter och söt honung. En underbart god dessert som dessutom går snabbt att tillaga!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplena.
  2. Lägg i en kastrull med vatten och stött kardemumma. Koka upp och låt småputtra i några minuter. De ska bli mjuka med inte mosiga. Låt svalna. Skeda ner i 4 glas (för 4 port).
  3. Fördela naturell mild yoghurt och rostade, hackade hasselnötter och flytande honung i glasen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ eller t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen
  • 2 msk vatten
  • 1 msk stött kardemumma
  • 2 dl naturell mild yoghurt
  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • 4 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1181 kJ / 282 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept