Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med mussel- och squashsås

Gör en smakrik pastasås med purjolök, vitlök, squash och musslor. Krydda med curry. Denna pasta med mussel- och squashsås blir härligt krämig med crème fraiche och du serverar den med pasta, riven ost och skivade tomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och strimla squashen.
  2. Fräs lök, vitlök och squash i olja i en traktörpanna. Strö över curry. Häll över crème fraiche och spadet från 1 burk musslor (för 4 port).
  3. Låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Blanda ner musslorna och låt dem bli varma. Strö över finklippt gräslök. Servera såsen med nykokt pasta, riven ost och skivade tomater.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost. Välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Musslorna kan uteslutas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stor squash
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 burk musslor (à ca 425 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • 4 port pasta
  • 1 bit ost att riva
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan