UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med mascarpone och lax

Rester av kall- eller varmrökt lax gör sig perfekt i en god pasta! Prova vårt recept på krämig pasta med mascarpone smaksatt med citron och valfri rökt lax samt grönkål. Perfekt att laga av julens rester.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet (för 4 port).
  2. Fräs grönkål och vitlök i oljan ca 5 minuter på medelvärme. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör ihop mascarpone, citronskal och -juice, salt och peppar. Rör ner pastan och mascarponen och lite av pastavattnet i grönkålen och rör till en krämig pasta på låg värme.
  4. Till servering: Toppa pastan med laxen och parmesan.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta (gärna pappardelle)
  • 150 g strimlad grönkål eller spenat
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g mascarpone
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
  • ca 150 g kall- eller varmrökt lax
  • riven parmesanost eller annan smakrik ost