Pasta med mascarpone och lax

36
4
Pasta med mascarpone och lax

Rester av kall- eller varmrökt lax gör sig perfekt i en god pasta! Prova vårt recept på krämig pasta med mascarpone smaksatt med citron och valfri rökt lax samt grönkål. Perfekt att laga av julens rester.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pasta med mascarpone och lax

Ingredienser

4 portioner
400 g
pasta (gärna pappardelle)
150 g
strimlad grönkål eller spenat
2
rivna vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
250 g
mascarpone
1 1/2 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Till servering

ca 150 g
kall- eller varmrökt lax
-
riven parmesanost eller annan smakrik ost

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Mia

2021-01-16

Gott och snabbt

My

2021-01-12

God vardagsmat! Vi valde varmrökt lax.

Mikaela

2020-12-14

Jättebra, enkelt recept som funkar både till vardags och som bjudrätt. Jag använde vanliga stekta laxfiléer.

Testa liknande recept