Pasta med lax och dill

Ett smarrigt recept på pasta är detta med kallrökt lax och dill. Den frästa purjolöken får en krämigare konsistens av att kokas i pastavattnet och när du tillsätter tomaterna, laxen och dillen tillsammans med pastan behövs ingen sås.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2580 KJ / 617 kCal
Fett19.9 g
Kommentarer
6 stToppen recept, enkla ingredienser som ger rena smaker!
Jan-erik
Bra rätt som variation. Men var försiktig med saltet. En klick eller två lönnsirap, eller honung gör susen, då kan det bli 4 ⭐
Björn
Något av det godaste jag lagat! Struntade i tomat och bytte ut kallrökt lax till varmrökt lax. Super gott att även pressa på lite citron.
Linnéa
Jag tog 200 g rökt lax och 200 g gravad (det blev inte så fränt som enbart rökt), bara en halv knippa dill och hällde på 2,5 dl matlagningsgrädde i stället för pastavattnet, pressade till sist i saften av en halv citron. Det blev jättegott! Kerstin M Huddinge
Kerstin
Jag kompletterade purjolöken med 2 klyftor finhackad vitlök, som fick fräsa med i pannan. Serverade med Caesar dressing, som "band ihop" rätten och passade bra i smaken. Gott!
Birgitta
Snabbt och enkelt!
Eva-lotta