Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med kyckling och gröna oliver

Stekt kycklingfilé och härlig färsk pasta med en delikat sås av smaksatt crème fraiche, tomater och färsk basilika. Toppa med strimlat äpple och soltorkade tomater. Både lättlagat och gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingfilén 8-10 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda crème fraiche, vatten, oliver och halverade tomater i en kastrull och låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär basilikan grovt och vänd ner den i pastasåsen.
  5. Häll såsen över pastan.
  6. Servera kycklingen på eller vid sidan om pastan tillsammans med en bit bröd. Toppa med ett strimlat äpple och lite soltorkade tomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastan och brödet.
Gör glutenfri: byt ut pastan mot glutenfri pasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut créme fraichen mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Servera riven parmesanost vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut kycklingfilén mot quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 pkt färsk pasta
  • 1 dl smaksatt crème fraiche (valfri sort)
  • 1 dl vatten
  • 1 burk gröna oliver
  • 10 cocktailtomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • bröd till servering
Garnering
  • strimlat äpple
  • soltorkad tomat
Lägg till i inköpslistan