Pasta med kronärtsricotta

Betyg 3.8 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pasta med kronärtsricotta

Av kronärtskocka på burk går det att göra mycket. En krämig kronärtskocksröra med den italienska färskosten ricotta exempelvis. Smaksätt röran med vitlök, citron och parmesan och servera till pasta gjord på kikärter. Veggo, mättande och himla smarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Pasta med kronärtsricotta

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta (gärna kikärtspasta, fusilli)
1 burk marinerade kronärtskockor (à 300 g)
250 g ricottaost
1 riven vitlöksklyfta
1 msk finrivet citronskal
1 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
1 nypa chiliflakes
1 dl grovhackade rostade sötmandlar eller solrosfrön
1/2 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket gott. Kommer att göra flera gånger.

    Julia

  • Supersnabbt att tillaga. Fräscht & gott. Tonåringen tyckte det var tjockt & gillar inte ruccola.

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi2472 KJ / 594 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tomattarte på smördeg
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad