Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med krabbsås

En delikat pasta där tomat utgör grunden. Tillsammans med vitlök, selleri och persilja förhöjs smakerna och när du slutligen tillsätter ost och krabbkött blir rätten aningen krämigare och komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv sellerin grovt.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta. Fräs lök, vitlök, selleri och persilja i oljan. Tillsätt krossade tomater, kryddor, vatten och buljongtärning. Låt puttra i 20 minuter.
  3. Precis före servering blandas krabbköttet ner och får bli genomvarmt. Servera med nykokt pasta.

Tips

Har du en skvätt sherry hemma blir såsen extra festlig. Tillsätt den mot slutet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g rotselleri
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk hackad persilja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 3 dl vatten
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 450 g krabbkött (burk går utmärkt)
  • färskriven ost, gärna cheddarost
  • 4 port kokt pasta till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer