Pasta med kål- och baconröra
Pasta med kål- och baconröra är en härligt krämig pastarätt med en smarrig röra av bacon, vitkål, paprika och crème fraiche. Detta goda pastarecept tillagar du på under 30 minuter.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex spagetti
400 g vitkål
2 paprikor gärna i olika färger
1 paket bacon (à 140 g)
2 dl crème fraiche (max 5%)
2 msk senap
1/2 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Servera glutenfritt bröd till.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt enligt önskemål.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Strimla gärna kål och paprika på matberedarens skärskiva så går det extra snabbt att få maten på bordet.
Gröna tipset: Uteslut baconet och ersätt med 1 burk kikärter (à 400g) om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Uteslut baconet och ersätt med 1 burk kikärter (à 400g) om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 548 kCal
Fett17.1 g
Kolhydrater74 g
Kommentarer
Såå fantastiskt gott o lätt att göra
Ingrid
2023-11-20Fräser man kikärtorna i det köttfria alternativet eller de går de i som de är?
Eva-marie
2023-02-18Hej Gabriella! Det stämmer bra det att detta recept är nyckelhålsmärkt. =sant
Redaktionen
2013-07-02