Pasta med halloumi, tomat och basilika

En enkel rätt med lyxkänsla får du om du serverar pasta med halloumi, tomat och basilika. Här sauteras ingredienser som svamp, soltorkade tomater och halloumin tillsammans i en het gryta. Där skalet och saften från en citron bidrar till en syrlig karaktär. Avnjut med tagliatelle och lite ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2900 KJ / 694 kCal
Fett33 g
Salt4.26 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade vanliga tomater i småbitar istället. Och jag hade inga champinjoner, men blötlade torkade trattisar och hackade sedan upp dem och hade i samtidigt som löken. Blev minst lika gott för det. Adderade även färsk oregano till basilikan
Malin
2025-08-14Mycket gott. Fräscht
Åsa
2025-08-08Detta var otroligt gott
Ann-charlotte
2023-06-14