Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med chililövbiff

Pasta med chililövbiff - en pastarätt så enkel och god som den bara kan bli. Lövbiffen, som du blandar i en sås på mini fraiche, chilisås, chilipeppar och spiskummin, skapar en härligt krämig känsla med sting när du lägger den över den kokta pastan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär lövbiffen i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i omgångar i olja.
  3. Krydda med salt, chilipeppar och gärna spiskummin.
  4. Blanda min-fraichen med chilisås och vatten. Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter. Låt pastan rinna av. Servera pastan med lövbiffssåsen och sockerärter.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Servera glutenfri pasta.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut mini-fraichen mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Hetta gärna till rätten lite extra genom att låta var och en stänka Tabasco över sin portion. Garnera gärna med färsk oregano för vackert utseende och god smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spiraler
  • 400 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2253 kJ / 538 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer