Pasta med ädelost, valnötter och bacon

Pasta med ädelost, valnötter och bacon ger både mycket smak, textur och sälta i varje tugga. Genom att addera rödkål får pastan fin lila färg.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3629 KJ / 867 kCal
Fett59 g
Salt2.2 g
Kolhydrater57 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stDet behövs väl ändå ingen olja för att steka bacon?!
Rickard
Jättegott. Kryddade såsen med en matsked kalvbuljong och en matsked honung.
Anette
Jättegott, men hade egentligen velat haft mer stekt bacon och skippat valnötterna
Ann-charlotte