Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa

Finns det något bättre än en värmande skål med soppa? Prova den klassiska italienska rätten pasta e fagioli – en soppa med pasta, bönor, grönsaker och fläsk som passar oavsett om du är en erfaren matlagare eller en nybörjare i köket.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1562 KJ / 373 kCal
Fett7 g
Salt2.8 g
Kolhydrater54 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stJag kanske skapade en helt ny rätt men det blev supergott med broccoli istället för grönkål, massor med knaperstekt bacon, vitlök, tomatpesto, sambal oelek och 1 dl creme fraiche som rundar av på slutet. /Maria
Maria
Enkelt att laga. Inte så många ingredienser. God
Marianne
Den perfekta one pot-rätten som man dessutom kan vara lite vild när det kommer till ingredienserna. Jag röstar för lök, morot och selleri som bas, gärna tomater och vill man göra den vego skippar man köttet. Använder gärna borlotti istället och kasta inte bort spadet. Släng gärna med en parmesankant också för lite extra umami. Var lite vild, denna rätt kan inte bli dålig
Henrik