Pasta Bolognese på högrev

Betyg 3.3 av 5.52 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Pasta Bolognese på högrev

Pasta bolognese på högrev har en svårslagen fyllighet och perfekt sälta i smaken. Det är en mustig specialbolognese som genom smaksättare som bland annat rött vin, sardellfiléer och rotselleri blir en pasta bolognese som passar för finmiddagar och fester.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Pasta Bolognese på högrev

Ingredienser

4 portioner
1 kg högrev
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 sardellfiléer i olja
2 morötter
100 g rotselleri
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
2 dl rött vin
1/2 tsk socker
2 msk finhackad rosmarin
400 g pasta (t ex pappardelle)
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Till servering

ca 2 dl finriven parmesan
ev basilika

Gör så här

00:03:00
01:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Bytte ut selleri mot palsternacka, la till timjan, oregano och ett lagerblad. Kokade i 5.5 timmar. Magiskt 😋

    Anders

  • Ni som provat, kör ni på färsk eller torkad rosmarin?

    Evelina

  • Låt det hela koka hela eftermiddagen så blir det tokgott!!

    Oskar

Testa liknande recept

  • Kokt högrev med rotfrukter
    Betyg 2.9 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Långkok på koreanska
    Betyg 4 av 5.107 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustig gulasch på högrev och potatis
    Betyg 4.7 av 5.690 personer har röstat
    Receptet har 181 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Långkokt chili på högrev med choklad
    Betyg 4.4 av 5.197 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad