Chilistingad sojafärssås med pasta
Sojafärs är en utmärkt ersättare till såväl nöt- som blandfärs. Inte minst i en tomatig pastasås. Den här chiliheta sojafärssåsen har en rätt lång ingredienslista, men bli inte avskräckt, för det är det värt! Bjud med bönpasta om du vill prova en ny kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 finhackade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 urkärnad hackad röd chili
2 dl grovrivna morötter
2 dl grovrivna palsternackor
2 msk rapsolja
300 g sojafärs
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk strösocker
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde (eller gärna havregrädde)
1 dl rött vin
1 msk koncentrerad grönsaksfond
2 tsk torkad timjan
salt
peppar
Till servering
bönpasta eller spaghetti (gärna fullkornsspaghetti)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2556 KJ / 612 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater69 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mitt absoluta favoritrecept på vego-bolognese! Lagar den ofta. Ett av få recept jag följer till punkt och pricka för att det helt enkelt blir jättegott, inga justeringar behövs!
Susanna
2023-09-11Jättegod! Jag bytte ut palsternackan mot stjälkselleri och använde vitt istället för rött vin. Alla i familjen uppskattade det här.
Therese
2023-04-04Supergott vegetariskt alternativ!!👍🏼 alla i familjen åt med god aptit.
Karin
2021-09-22