Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pasta bolognese

Pasta bolognese på högrev har en svårslagen fyllighet och perfekt sälta i smaken. Det är en mustig specialbolognese som genom smaksättare som bland annat rött vin, sardellfiléer och rotselleri blir en pasta bolognese som passar för finmiddagar och fester.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär köttet i ca 2 cm stora tärningar (för 4 port).
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellfiléerna. Skala och tärna morötter och rotselleri fint.
  3. Fräs lök, vitlök och sardeller i olja i en gryta/kastrull.
  4. Tillsätt morot och rotselleri och fräs 3 minuter.
  5. Rör ner tomater, vin, socker och rosmarin. Låt koka ihop medan köttet bryns.
  6. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i omgångar i olja i en stekpanna. Lägg över i kastrullen/grytan.
  7. Låt småkoka under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört och nästan faller isär. Rör då och då.
  8. Lyft av locket och låt småkoka utan lock ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och vänd ihop med såsen strax före servering. 
  10. Till servering: Servera med parmesan på toppen och ev basilika.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 sardellfiléer i olja
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 dl rött vin
  • 1/2 tsk socker
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • 400 g pasta (t ex pappardelle)
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
  • ca 2 dl finriven parmesanost
  • ev basilika
Lägg till i inköpslistan