Pasta arrabiata med paprika och fetaostsallad

4
2
Pasta arrabiata med paprika och fetaostsallad

Pasta arrabbiata är en klassisk italiensk pastarätt, men här festar vi till den lite med tillbehör som bönor, paprika och fetaost. Sen är det bara att äta och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023

Pasta arrabiata med paprika och fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 gröna paprikor
400 g romanticatomater
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 förp fetaost (à 150 g)
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
65 g rucola

För alla   

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Spara 1/2 dl (för 4 port) av pastavattnet och blanda med pastan och arrabbiatan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Marie heléne

2023-02-01

Jag tycker det var gott. Tog lite mer kryddning, vitlök och sås. Nöjd

Natasha

2023-01-29

Extremt tråkig pasta.

Näringsvärde per portion

Energi 2720 KJ / 650 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden