Pasta arrabiata med paprika och fetaostsallad
Pasta arrabbiata är en klassisk italiensk pastarätt, men här festar vi till den lite med tillbehör som bönor, paprika och fetaost. Sedan är det bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna rigatoni)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 gröna paprikor
400 g romanticatomater
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 förp fetaost (à 150 g)
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker det var gott. Tog lite mer kryddning, vitlök och sås. Nöjd
Marie heléne
2023-02-01Extremt tråkig pasta.
Natasha
2023-01-29