Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta à la chicken

Pasta à la chicken - pasta lagad på kycklinglever och ostronskivling - är en smakfull rätt som inte tar lång tid att laga. Utöver kycklinglever och ostronskivling får pastan sin goda smak av morötter, lök, oregano, vitlök och crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta av valfri sort.
  2. Tina kycklinglevern. Tärna den och stek den i olja. Skölj och skär ostronskivling i bitar. Låt den fräsa med i pannan.
  3. Skala lök och morot. Hacka löken och strimla moroten. Tillsätt det gröna i pannan.
  4. Späd med buljong och crème fraiche. Krydda med salt, peppar, pressad vitlök och oregano. Låt såsen koka ca 5 min. Servera pastan med såsen och en blandad sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 1 pkt djupfryst kycklinglever (à 400 g)
  • 2 msk olja
  • 300 g ostronskivling
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?