Passionstiramisu

Betyg 3.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Passionstiramisu

En somrig och fräsch variant av tiramisu. Tårtan är en strålande blandning av de rommarinerade savoiardikexen och den fluffiga mascarponeosten med syrlig passionsfrukt.

Passionstiramisu

Ingredienser

6 portioner
10 savoiardikex eller stavar av sockerkaka (à ca 8 x 2 cm)
4/5 dl ljus rom eller saft av citron blandat med vatten
5 passionsfrukter
2 ägg
1 dl socker
250 g mascarponeost

Garnering

1 passionsfrukt

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • En fräsch och sommrig efterrätt som fick högsta betyg på släktfesten! :) Jag bakade egen sockerkaka som jag blötlade i rom. Hade behövt med smet, så det får bli dubbel sats nästa gång. Supergott!

    Erika

  • Superb. Smaksättaren rom räckte bara till första lagret med kex, så vi ersatte med Cointreu när det var dags att "blötlägga" andra lagret. Dubbel sats rekommenderas - den är ännu godare dagen efter.... En kommande favorit i repris!

    Ove

  • Otroooligt god och fräsch dessert. Jag serverade i portionsglas och använde rom och sockerkaka.

    Maria

  • Enkel och otroligt god!!! Använde savoiardikex, vatten + citron. Frisk smak och lagom söt.

    Camilla

  • Jag instämmer med ovanstående: mina gäster ville också ha receptet, och jag tänker definitivt laga det igen! Jag hade 7 kex extra (och mer citronsaft) och det blev lagom mycket till smeten, tyckte jag.

    Monika

  • Supergod efterrätt som är enkel att göra! Jag använde pressad citron och vatten. Blev jätte bra. Kan verkligen rekommendera denna efterrätt!

    Sofie

  • Fantastiskt gott! Nästa gång ska jag skiva sockerkakan tunnare och göra fler lager istället.

    Charlotte

  • Fantastiskt gott. Jag hade riven choklad som dekoration ovanpå. Tog lite fler kex än vad som anges i receptet och det blev ändå lagom mycket passionsfruktsmet.

    Helene

  • en av dem godaste efterrätter jag har ätit. Jag minskade lite på socker . Men bara lite.

    Mary

  • Fantastiskt gott! Jag använde citron (saft från en halv + vatten) i stället för rom enligt receptet. Perfekt avslutning på en middag, våra gäster gick hem med receptet med sig, kan en rätt få bättre beröm?

    Karin

Testa liknande recept

  • Tiramisu med fläder och bär
    Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu med saffran och apelsin
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
    Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasstårta tiramisu
    Betyg 3.9 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbstiramisu
    Betyg 4.7 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tiramisu ice coffee
    Betyg 2.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad