Passionsfruktssufflé med chokladglass
Sufflé som efterrätt till nyår kan vara en utmaning, men också en succé. Kombinationen av maräng och passionsfrukt är magisk och lämnar ingen gäst oberörd. Servera suffléerna med en lyxig chokladglass och njut!
Ingredienser
8 portioner
Till formarna
rumsvarmt smör
strösocker
Passionfruktssufflé
3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice
1 dl äppelmos
3/4 dl strösocker
2 msk potatismjöl
120 g äggvitor (120 g motsvarar ca 4 st)
Till servering
chokladglass (gärna smaksatt med lite rom)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beärknat per portion exkl serveringsförslaget.
Energi457 KJ / 109 kCal
Fett1 g
Salt0.07 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Kanon Blev riktigt bra
Ulf
2021-01-10Funkade inte alls. Det blev kräm med ett skal
Gunilla
2021-01-08Hej Gunilla! Vad trist att höra att det inte blev bra. Undrar vad som kan ha blivit fel? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-12Vad kan jag använda ist för passionsfrukt juice?
Annette
2018-12-30Hej Annette! Om det inte finns så fungerar det även med mango/passionsfruktjuice. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-02