Passionsfruktskaka

En saftig exotisk passionsfruktskaka som är oerhört god och blir en frisk fläkt på sommarfikat. Med lite fluffig vispgrädde på toppen blir kakan snabbt en favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Gör så här
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi920 KJ / 20 kCal
Kommentarer
10 stStämmer verkligen 2 msk mjöl? Det ska inte vara 2 dl?
Jessica
Hej Jessica! Det stämmer att det ska vara 2 msk mjöl i fyllningen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Lydde råden i kommentarer. Tog 1,5 dl socker, 3 passionsfrukter och 1,5 dl mellangrädde (allt jag hade hemma). Följde i övrigt receptet. Stelnade fint och blev frisk och god.
Karin
Har precis tagit passionsfruktskakan ur ugnen. Förstår inte vad som hände, den blev mörk, nästintill bränd, efter bara 10 minuter i ugnen, detta trots att jag gräddade kakan på nedersta falsen. Kakan ville inte stelna. Förhoppningsvis smakar den bra, har inte hunnit pröva den ännu.
Mona
det var en god kaka och rätt enkel att göra. nästa gång tänker jag nog ha i en passionsfrukt till och ta mellangrädde istället för vispgrädde.
Jenny
Mycket god kaka och alla jag bjöd den på ville ha receptet. Tog tre passionsfrukter istället för 2 och uteslöt vaniljsockret för mindre sötma. Stelnade nästan efter 30 min, men kunde nog varit inne liiite längre. Serverade med vaniljglass och var underbar!
Linda
Underbar paj som känns fräsch. Kanske änvänder jag lite mindre socker nästa tillagning, annasr var den perfekt! Stelnade bra i ugnen och var en succé hos stora som små. Däremot äter man inte två bitar kanske, just för att den var lite väl söt =)
Susanne
Ska grädden vispas innan man häller ner den i kakan?
Eivor
Väldigt god och omtyckt, men tror nog att jag tar lite mer passionsfrukt i nästa gång och utesluter limen. Stelnade perfekt, 30 minuter alldeles lagom i ugnen.
Rose-marie
Väldigt god och frisk kaka. Serverade den vid en grannträff och den blev mycket uppskattad. Hade lättvispad grädde till. Eventuellt kan man minska sockret en aning så blir den perfekt.
Berit
Tyvärr stelnade inte kakan som den skulle, är det fel på receptet tro? Den var också alldeles för söt, håret reste sig nästan!
Christine