Passionsfruktskaka

Betyg 3.7 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Passionsfruktskaka

En saftig exotisk passionsfruktskaka som är oerhört god och blir en frisk fläkt på sommarfikat. Med lite fluffig vispgrädde på toppen blir kakan snabbt en favorit.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Passionsfruktskaka

Ingredienser

14 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning

3 ägg
2 dl strösocker
2 passionsfrukter
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad juice av 1 lime

Garnering

2 passionsfrukter
florsocker

Gör så här

00:30:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Stämmer verkligen 2 msk mjöl? Det ska inte vara 2 dl?

    Jessica

    Hej Jessica! Det stämmer att det ska vara 2 msk mjöl i fyllningen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Lydde råden i kommentarer. Tog 1,5 dl socker, 3 passionsfrukter och 1,5 dl mellangrädde (allt jag hade hemma). Följde i övrigt receptet. Stelnade fint och blev frisk och god.

    Karin

  • Har precis tagit passionsfruktskakan ur ugnen. Förstår inte vad som hände, den blev mörk, nästintill bränd, efter bara 10 minuter i ugnen, detta trots att jag gräddade kakan på nedersta falsen. Kakan ville inte stelna. Förhoppningsvis smakar den bra, har inte hunnit pröva den ännu.

    Mona

  • det var en god kaka och rätt enkel att göra. nästa gång tänker jag nog ha i en passionsfrukt till och ta mellangrädde istället för vispgrädde.

    Jenny

  • Mycket god kaka och alla jag bjöd den på ville ha receptet. Tog tre passionsfrukter istället för 2 och uteslöt vaniljsockret för mindre sötma. Stelnade nästan efter 30 min, men kunde nog varit inne liiite längre. Serverade med vaniljglass och var underbar!

    Linda

  • Underbar paj som känns fräsch. Kanske änvänder jag lite mindre socker nästa tillagning, annasr var den perfekt! Stelnade bra i ugnen och var en succé hos stora som små. Däremot äter man inte två bitar kanske, just för att den var lite väl söt =)

    Susanne

  • Ska grädden vispas innan man häller ner den i kakan?

    Eivor

  • Väldigt god och omtyckt, men tror nog att jag tar lite mer passionsfrukt i nästa gång och utesluter limen. Stelnade perfekt, 30 minuter alldeles lagom i ugnen.

    Rose-marie

  • Väldigt god och frisk kaka. Serverade den vid en grannträff och den blev mycket uppskattad. Hade lättvispad grädde till. Eventuellt kan man minska sockret en aning så blir den perfekt.

    Berit

  • Tyvärr stelnade inte kakan som den skulle, är det fel på receptet tro? Den var också alldeles för söt, håret reste sig nästan!

    Christine

Näringsvärde per bit

Energi920 KJ / 20 kCal

Testa liknande recept

  • Mandelbakelse med passionsfruktscurd
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladcrème med passion och blåbär
    Betyg 4.2 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Silviakaka med citron och passionsfrukt
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Banankaka med mango och passionssås
    Betyg 3.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad