Passionsfruktskaka
En saftig exotisk passionsfruktskaka som är oerhört god och blir en frisk fläkt på sommarfikat. Med lite fluffig vispgrädde på toppen blir kakan snabbt en favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
14 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 passionsfrukter
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad juice av 1 lime
Garnering
2 passionsfrukter
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi920 KJ / 20 kCal
Kommentarer
Stämmer verkligen 2 msk mjöl? Det ska inte vara 2 dl?
Jessica
2021-10-14Hej Jessica! Det stämmer att det ska vara 2 msk mjöl i fyllningen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-10-14Lydde råden i kommentarer. Tog 1,5 dl socker, 3 passionsfrukter och 1,5 dl mellangrädde (allt jag hade hemma). Följde i övrigt receptet. Stelnade fint och blev frisk och god.
Karin
2010-01-06Har precis tagit passionsfruktskakan ur ugnen. Förstår inte vad som hände, den blev mörk, nästintill bränd, efter bara 10 minuter i ugnen, detta trots att jag gräddade kakan på nedersta falsen. Kakan ville inte stelna. Förhoppningsvis smakar den bra, har inte hunnit pröva den ännu.
Mona
2007-12-29