Passionsfruktskaka

24
11
Passionsfruktskaka

En saftig exotisk passionsfruktskaka som är oerhört god och blir en frisk fläkt på sommarfikat. Med lite fluffig vispgrädde på toppen blir kakan snabbt en favorit.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Passionsfruktskaka

Ingredienser

14 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning

3 ägg
2 dl strösocker
2 passionsfrukter
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad juice av 1 lime

Garnering

2 passionsfrukter
florsocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Jessica

2021-10-14

Stämmer verkligen 2 msk mjöl? Det ska inte vara 2 dl?

Redaktionen ICAse

2021-10-14

Hej Jessica! Det stämmer att det ska vara 2 msk mjöl i fyllningen. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Karin

2010-01-06

Lydde råden i kommentarer. Tog 1,5 dl socker, 3 passionsfrukter och 1,5 dl mellangrädde (allt jag hade hemma). Följde i övrigt receptet. Stelnade fint och blev frisk och god.

Mona

2007-12-29

Har precis tagit passionsfruktskakan ur ugnen. Förstår inte vad som hände, den blev mörk, nästintill bränd, efter bara 10 minuter i ugnen, detta trots att jag gräddade kakan på nedersta falsen. Kakan ville inte stelna. Förhoppningsvis smakar den bra, har inte hunnit pröva den ännu.

Näringsvärde per portion

Energi 920 KJ / 20 kCal
Läs mer om näringsvärden