Passionsfruktskaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Passionsfruktskaka

En saftig exotisk passionsfruktskaka som är oerhört god och blir en frisk fläkt på sommarfikat. Med lite fluffig vispgrädde på toppen blir kakan snabbt en favorit.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 14 bitar), i bottnen och runt kanten. Låt den vila i kylen ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Dela passionsfrukten i halvor och skrapa ut fruktköttet. Rör ner det och övriga ingredienserna till fyllningen.
  6. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
  7. Garnering: Garnera med passionsfrukt och sikta över florsocker.

Ingredienser

Portioner: 14 bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 passionsfrukter
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad juice av 1 lime
Garnering
  • 2 passionsfrukter
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 20 kCal
Läs mer om näringsvärden