Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter

Här är ett riktigt lyxigt och charmant recept på passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter. En otroligt god efterrätt som kräver lite förberedelse och som du serverar med valfri exotisk frukt och lite mynta. Alla kommer att älska det här!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ut fruktköttet med en sked.
  2. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort. Smaka ev av med några droppar citron.
  3. Vispa äggulor och socker till en hård pösig kräm. Vänd ner passionsfruktjuicen.
  4. Vispa grädden till hårt skum. Vänd ner den.
  5. Lägg plastfolie i en form som rymmer ca 1 1/2 l (för 8 port). Häll ner smeten i formen och frys allt i minst 4 timmar.
  6. Ta upp ur frysen och stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär i snibbar eller skivor och servera på fruktbädd med en myntakvist och lite passionsfruktkött med kärnor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 10 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • några droppar citron
Till servering
  • färsk frukt (t ex mango)
  • ev lite mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?