Påsktårta med hallon
Smakrik och god påsktårta som får riktigt mycket chokladsmak av den härliga chokladkrämen. Krämen med mörk choklad används både som fyllning och breds över tårtan. Toppa tårtan med hallon och vit och mörk choklad.
Ingredienser
12 bitar
Tårtbotten
1 msk rumsvarmt smör (till formen)
1/2 dl ströbröd (till formen)
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 rumsvarmt ägg
1 dl rumsvarm mjölk
3/4 dl neutral matolja
1 dl kokande vatten
Chokladkräm
200 g mörk bakchoklad (70%)
300 g rumsvarmt smör (normalsaltat)
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Till garnering
färska hallon
hackad vit- och mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan hallon och choklad till garnering.
Energi2197 KJ / 525 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g
Kommentarer
God tårta! Men jag undrar också vad ska det vara för olja?
Svetlana
2023-01-28Hej Svetlana! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat att det ska vara neutral matolja. Även en rapsolja som är ljus i färgen (ju ljusare färg, desto mildare smak) funkar bra. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-30Hej! Jag undrar vad för sorts olja som ska användas i tårtan?/Anita
Anita
2022-05-22Mycket god tårta! Bottnen blev lite tunn så jag valde att inte dela i två delar. Istället bredde jag smörkrämen på hela bottnen. Det blev lite smörkräm över som jag frös in. Jag dekorerade tårtan med färska blåbär och vit choklad. Serverade med hallonsås och grädde. Populär hos både vuxna och barn!
Camilla
2022-04-30