Påsktårta cheesecake

Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. En given succé till påsk.

Ingredienser
10 bitar
Botten
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
Fyllning
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk saft)
300 g naturell färskost av cream cheese-typ
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Till garnering
godisägg
marsipankycklingar
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stSka den in i kylen eller frysen om man intr ska äta den samma dag?
Marika
Hej Marika! Hoppas du löste det med kakan! jag tror inte att den blir bra om man fryser den. Men i kylen kan den stå någon dag. Dock kan botten blir lite fuktig men det är god ändå. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Lätt att tillaga Har inte smakat den ännu.
Maj-lis
Mycket smakligt. Fin citron smak. Lite längre tid behövs för bakning.
Antun
Den blev väldigt platt och mörk på kanterna trots att jag hade den inne rätt antal minuter. Inte så hög och fin som på bilden. Inte smakat än dock
Heléne
Riktigt bra och fin fräsch citronsmak. Mycket bra!
Helena
Kakan sprack och smakade mastigt och torrt, en besvikelse.
Kristina
Tack Kristina och ni andra som kommenterat att kakan spricker. Våra kockar har nu provlagat om receptet och gjort ändringar i receptet. Hoppas ni vill prova igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
God, men väldigt tunn botten och tjock cheesecake, sprack.
Alexandra
Ska det vara TVÅ askar med färskost?
Karin
Hej Karin! Det beror på vad de väger. 2 askar om de är på 200 g. Hälsningar MIchelle
ICA-köket
Den sprack och blev torr.
Helena