Påskmoussetårta med kokos och mango

En glutenfri tårta med härlig smak av kokos och mango. Botten blir stadig med äggvitor och kokosmjöl, och täcks av en len mangomousse. Garnera tårtan med hallon, passionsfrukt och mynta – vackert! Perfekt påsktårta.

Gör så här
00:15:00
00:05:00
06:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi625 KJ / 150 kCal
Fett9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
8 stAldrig att 15 min i ugnen är rätt. Snarare 45. Testat 2ngpnger nu för efter 15 min aldrig att jag skulle ha serverar en rå smet. Allt var kladdigt. Så minst en halvtimme till.
Josefin
Hej! Behöver kokos RIVEN! Inte kokosmjölk (detta är ett misstag!)
Margarita
Hej Margarita! Tack för din kommentar! Receptet är nu provlagat igen och ingredienslistan uppdaterad med riven kokos och lite mindre mängd kokosmjöl. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Jag bakade tårtan till påsken men blev jättebesviken. Tårtbotten blev torr som fnöske. Följde gräddningstid och gradtal enligt receptet. Vad kan ha gått fel? Jag var också noga med att mäta ingredienserna. Var det för mycket kokosmjöl? Hälsningar Birgitta
Birgitta
Hej Birgitta! Tråkigt att du blev så besviken. Men vet tyvärr inte vad som kan ha gått fel för dig. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej. Vi bakade tårtan i helgen och det blev inte som väntat. Enligt receptet ska botten gräddas i endast 15 minuter, vilket känns kort. Vår botten höll inte ihop och kändes mjuk efter 15 minuter och även när vi senare lagt på moussen. Stämmer tiden för gräddning? Är 150 grader rätt temperatur?
Karin
Hej Karin! Tråkigt att det inte blev som förväntat. Men receptet ska stämma som det står. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Josefine! Du kan förbereda tårtan dagen innan och garnera den gärna samma dag som den ska serveras. Lycka till! Hälsningar Veronica
Ica-köket
Hej! Hur många dagar i förväg kan jag förbereda tårtan?
Josefine
Hej Henrietta! Llite av hela grejen med tårtan att det är en kokosbotten, att det ger tårtan en kokos-karaktär, inte att den är glutenfri så att säga. Men det går ju såklart att göra en annan tårtbotten eller kladdkaka enligt favoritrecept och ha samma fyllning på. Vill man ha lite kokoskänsla, men inte använda kokosmjöl går det ju bra att ”bröa” formen med kokosflingor. Lycka till!
Ica-köket
Hej ! Jag har inga laktos el gluten problem, men vad ersätter jag kokosmjölet med för annat mjöl??
Henriette