Påskkaka med mandel

Betyg 3.4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Påskkaka med mandel

Ett härligt recept på mjuk påskkaka med mandel. Du gör kakan av smör, socker, ägg, mjöl, mjölk, hushållsarom av bittermandel, aprikos och mandelspån. Perfekt att servera till efterrätt med en klick grädde!

Påskkaka med mandel

Ingredienser

8 bitar
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 krm bittermandelarom
1 burk aprikos (à 420 g)
1 påse mandelspån (à 50 g)

Gör så här

00:01:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Som vanligt undrar man, är det vanlig ugnstemperatur eller är det varmluft? Viktigt eller hur. Kenth

    Gunilla

    Hej Gunilla! Vi använder oss alltid av över/undervärme i våra recept om det inte specifikt står varmluft. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Ska aprikoserna läggas i bottnen på formen eller på smeten?

    Tahir mohammed

    Hej Tahir Mohammed! Aprikoserna ska läggas på smeten. 😊 Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Mycket god. Blev dock lite lurad av kommentarer om att kakan behövde bakas betydligt längre än vad det står i receptet. 33 minuter visade sig vara i längsta laget.

    Bengt

    Tack Bengt och ni övriga som kommenterat tiden i ugnen. Vi har provbakat receptet igen och då var kakan klar efter 36 minuter. Alla ugnar är ju olika så man kan behöva anpassa tiden. Hoppas ni gillade kakan när den tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Supergod.

    Marie

  • Jag gräddade min kaka i 60 min innan den blev färdiggräddad.

    Elisabeth

  • Hej igen! Det är Birgitta i Kungshamn som skriver. Kakan blev verkligen jättegod. Tiden i min ugn stämde dock inte. 24 cms form och den fick stå inne i 55 minuter för att bli genombakt

    Birgitta

  • Två frågor: vilken temperatur ska det smälta smöre ha innan vispningen börjag och hur länge ska smör och strösocker vispas? /Birgitta i Kungshamn

    Birgitta

    Hej Birgitta! Vi har aldrig mätt temperaturen på smöret... Och smör och socker behöver bara vispas några minuter. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Saftig kaka med god smak av bittermandel

    Catharina

  • 2005-03-17Sonia Gratte:jag nskulle helst ta i rivet citronskal istället för mandelarom eller lite sötmandel.Mums

    Sonja elisabet

  • Byt ut Aprikoserna mot ananasringar så blir det en helgkaka. Själv tar jag bort bittermandelaromen i båda fallen

    Helen

Testa liknande recept

  • Enkel ostkaka med äpple och kanel
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostkaka med saffran och plommonkopott
    Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mazarinkaka
    Betyg 4.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hyvlade pepparkakor
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Heta peppisar
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad