ÖVER 60 MIN | Medel

Oreo chokladägg

Supersöta små dekorationsägg som är perfekta att dekorera påsktårtan med. Du behöver bara fyra ingredienser för att göra de här bedårande äggen fyllda med en Oreoblandning och dragerade med vit choklad eller ljus mjölkchoklad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20-25 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Fyllning: Mixa kakorna ganska fint i en matberedare eller stöt sönder dem med en mortel. Tillsätt färskosten och mixa snabbt ihop till en tjock smet.
 2. Klä en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Rulla smeten till ägg och lägg dem på pappret. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter.
 3. Vik små spritspåsar av bakplåtspapper.
 4. Till dekorering: Bryt chokladsorterna i mindre bitar och lägg i varsin skål, smält långsamt i mikron eller över vattenbad. Använd gärna små skålar så att du får ett så djupt lager som möjligt att doppa i. Häll lite av chokladen i spritspåsarna och ställ åt sidan på en varm plats.
 5. Doppa äggen i den smälta chokladen. Lyft upp dem ur chokladen med hjälp av en gaffel och dunka försiktigt av överflödig choklad mot skålens kant. Lägg ner dem på bakplåtspappret med hjälp av en kniv. Låt chokladen stelna.
 6. Ringla eller spritsa choklad över som dekor. Låt stelna i kylen. 
 7. Skär bort den överflödiga choklad som runnit ut som ”fötter” med hjälp av en liten vass kniv. Lägg äggen i färglada knäckfrormar eller dekorera din påsktårta med dem. Äggen är hållbara i minst 2 veckor förvarade i kylen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kakorna.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, byt chokladen mot laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt chokladen mot mjölkproteinfri vit-och mjölkchoklad.

Recept och bild i samarbete med Marabou och Philadelphia.

Tips

Om du vill ha fler färger på äggen kan du byta ut hälften av mjölkchokladen mot mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: 20-25
Fyllning
 • 2 paket oreokakor (à 154 g)
 • 200 g färskost (av cream cheesetyp)
Till dekorering
 • 400 g mjölkchoklad
 • 185 g vit choklad