Små persikopajer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Små persikopajer

Frestelse i litet format! Små persikopajer lämnar ingen oberörd, här har du ett vinnande recept som gör succé! Söta persikor pudrade med kanel i frasigt pajskal. Servera med vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 minipajer portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajskal: Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Forma till en deg. Tryck ut degen i engångsformar.
  3. Fyllning: Fördela grädden i formarna. Pudra över kanel. Grädda ca 10 minuter i ugnen. Ta ut formarna.
  4. Dela och kärna ur persikorna. Skär varje halva i hälften. Lägg dem med snittytan ner. Skär i skivor men låt dem hålla ihop i ena änden så att de blir som en solfjäder.
  5. Sänk värmen till 150°C. Lägg i persikorna med snittytan ner i varje form.
  6. Pensla på smält smör. Strö över socker. Grädda ytterligare 20 minuter. Låt svalna.
  7. Bjud vaniljglass till. Pudra gärna över lite florsocker vid servering.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg, om lämplig glass bjuds.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och glass fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett, soja- eller havrebaserad gräddersättning och mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 12 minipajer
Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 125 g smör
Fyllning
  • 3 mogna små persikor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk smält smör
  • 4 tsk socker
  • vaniljglass till servering
  • ev florsocker till garnering
Lägg till i inköpslistan