En läcker päronpaj med kardemumma, hasselnötter, citron och crème fraiche. Päron- och kardemummapajen är en god avslutning på middagen eller utmärkt att bjuda på till kaffet.
Ingredienser
8 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
2 msk strösocker
100 g smör eller margarin
1 äggula
1 - 1 1/2 msk vatten
Fyllning
100 g smör eller margarin
4/5 dl strösocker
2 små ägg
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl hasselnötter
1 tsk kardemummakärnor
rivet skal av 1/2 tvättad citron
1/2 dl crème fraiche
3 medelstora päron
För alla
Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Kommentarer