Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päron med lingon- och mandeltäcke

Enkel, snabblagad och mumsig efterrätt av päron med lingon- och mandeltäcke. Du gör en smet av mandelmassa, ägg, lingonsylt och kanel och häller över päron. Grädda i ugn eller mikro och servera till glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv mandelmassan, gärna med matberedarens rivskiva. Blanda med äggen till en smidig smet. Tillsätt lingonsylt och kanel.
  2. Låt päronen rinna av och lägg dem med den kupade sidan uppåt i en ugnssäker form eller i portionsformar.
  3. Klicka över mandel- och lingonsmeten. Grädda i 225°C, cirka 15 minuter eller i 4-5 minuter i mikrovågsugnen full effekt (max 800 W). Servera päronen lätt avsvalnade, gärna med vaniljglass till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1/2 dl lingonsylt
  • 1 tsk kanel
  • 1 burk päronhalvor (à 825 g)
Lägg till i inköpslistan