Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelklyftor i smördeg med mandelkvarg

Ett enkelt recept på en annorlunda efterrätt med äpple, smördeg och kvarg. Du smaksätter äppelklyftor med socker och kanel och serverar dem med en syrlig kräm av kvarg, mandelmassa och citron!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Kärna ur och skär varje äpple i 6 klyftor. Lägg klyftorna i en plastpåse, häll i socker och kanel och blanda runt ordentligt så att kanel/sockerblandningen täcker äppelklyftorna.
  3. Skär smördegen i 2x15 cm långa remsor. Lägg en äppelklyfta på varje remsa och rulla ihop degen. Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Pensla med äggulan och strö på kanelblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Mandelkvarg: Riv mandelmassan på ett rivjärn. Vänd ner mandelmassan i kvarg. Riv det yttersta skalet på citronen och rör ner i kvargn.
  5. Servera äpplena med mandelkvargen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 äpplen (Granny Smith)
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 färsk smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
Mandelkesella
  • 100 g mandelmassa
  • 250 g kvarg (10 %)
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan