Päron i ingefärslag

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
4.9Världens godaste
Päron i ingefärslag

Ett perfekt efterrätt att tillaga när du vill bjuda dina vänner på något elegant och fräscht. De kokade päronen läggs i burkar och sveps in i en smidig ingefärslag bestående av bland annat myntablad, vaniljstång och limejuice.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Päron i ingefärslag

Ingredienser

4 portioner
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
juice och skal av 1 - 1 1/2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Hur länge håller det?

    Daniel

  • Supergoda! Jag lät päronen koka med i sockerlagen istället för med vatten - och det gick superbra - och de blev supergoda - skalade och delade päronen och kärnade ur dem sedan fick de koka med i sockerlagen de sista 5 minutrarna...

    Johanna

  • Hur gör man arraksgrädde? Lät så gott... ;)

    Johanna

  • Serverade med arraksgrädde till, och alla blev mycket förtjusta. Dessutom lättlagat.

    Monika

  • Jättegott!!! Men jag undrar... hur länge håller dessa burkar? Gör ingefäran att de hållig sig länge?

    Anna-karin

  • Vi gjorde detta recept förra året (dock utan myntakvistar) och det var bland det godaste vi ätit. I år blir det definitivt mer än en burk! Servera med glass och/eller grädde. Päronen kan med fördel värmas i micron innan servering.

    Anna

Testa liknande recept

  • Inkokta päron med vanilj
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inlagda saffranspäron med vanilj
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ingefärspäron med kanel och mynta
    Betyg 3.1 av 5.81 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad