Päron i ingefärslag

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Päron i ingefärslag

Ett perfekt efterrätt att tillaga när du vill bjuda dina vänner på något elegant och fräscht. De kokade päronen läggs i burkar och sveps in i en smidig ingefärslag bestående av bland annat myntablad, vaniljstång och limejuice.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Päron i ingefärslag

Ingredienser

4 portioner
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
juice och skal av 1 - 1 1/2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Hur länge håller det?

    Daniel

  • Supergoda! Jag lät päronen koka med i sockerlagen istället för med vatten - och det gick superbra - och de blev supergoda - skalade och delade päronen och kärnade ur dem sedan fick de koka med i sockerlagen de sista 5 minutrarna...

    Johanna

  • Hur gör man arraksgrädde? Lät så gott... ;)

    Johanna

Testa liknande recept

  • Inkokta päron med vanilj
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inlagda saffranspäron med vanilj
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glöggpäron
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta päron med citrongräs
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad