Parmesanvåffla med löjrom

Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Parmesanvåffla med löjrom

En frasig våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med valfri rom, krämig smetana och gräslök på toppen. 

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Två bitar våfflor på en assiett och en bit på sidan om på en linne duk. Toppade med små klickar av smetana, löjrom och gräslök.

Ingredienser

6 förrättsportioner
100 g smör
2 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
ca 3 - 4 dl kallt vatten

Topping

2 msk finskuren gräslök
ca 80 g löjrom sikrom, stenbitsrom eller tångcaviar
1 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Hej! Två dl riven parmesan är väldigt oprecist. Ungefär hur många gram avses? /Maria

    Maria

  • Väldigt gott med råg-smaken mot romen.

    Linnea

  • Smaken är god men smeten är svårhanterlig. Vi har inte våffeljärn med teflon, kanske därför som smeten fastnade i järnet. Jag övergick till att göra små plättar likt blinier - det funkade bra. Jag är glad att jag startade innan gästerna kom!!

    Charlotta

Näringsvärde per förrättsportion

Energi1531 KJ / 365 kCal
Fett26 g
Salt1.9 g
Kolhydrater22 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Raggmunkar i våffeljärn
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsgrund på rågmjöl
    Betyg 3.9 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ostvåfflor
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckebröd
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad