Parmesanrostad brysselkål

Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Parmesanrostad brysselkål

Vill du ha ett nytt, gott sätt att laga brysselkål på? Rosta kålen i ugnen på ett täcke av panko, parmesan, vitlök och kryddor tills gyllene och frasig. Du kan tacka oss sen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Parmesanrostad brysselkål

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
50 g smör
3 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl riven parmesan
2 krm cayennepeppar
4 krm salt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Helt ok men det finns godare recept på brysselkål.

    Christina

  • Fantastisk god rätt. Gick åt rekordsnabbt på julbuffén.

    Inger

  • Godaste brysselkålen ever!!!

    Lotta

Näringsvärde per portion

Energi1069 KJ / 256 kCal
Fett19 g
Salt0.92 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Miso- och sesamglaserad brysselkål
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Friterad brysselkål med kaprisdipp
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Karamellig brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad