Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur

Delikata parmesanoststekta kycklingfiléer som kompletteras med fräsch marinerad paprika och vitlöksbulgur - den perfekta middagen! Kycklingen får ett täcke av parmesanost och ugnsgratineras i fem minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Paprika: Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Lägg paprikorna med den kupade sidan uppåt på ett ugnssäkert fat.
  3. Ställ in i ugnen ca 15 min, tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en skål med kallt vatten och dra sedan bort skalet. Skär paprikan i bitar.
  4. Skala och skiva rödlöken. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över paprika och lök.
  5. Bulgur: Koka upp vattnet med salt och pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt bulgurn och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min. Rör i persilja och crème fraiche.
  6. Kyckling: Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Stek skivorna i matfettet i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda med salt och citronpeppar. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten och gratinera, ca 5 min.
  7. Servera kycklingfiléerna med paprika och vitlöksbulgurn.

För alla

Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinerad paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
Vitlöksbulgur
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl fin bulgur
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 dl crème fraiche
Parmesanoststekta kycklingfiléer
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan