Delikata parmesanoststekta kycklingfiléer som kompletteras med fräsch marinerad paprika och vitlöksbulgur - den perfekta middagen! Kycklingen får ett täcke av parmesanost och ugnsgratineras i fem minuter.
Ingredienser
4 portioner
Marinerad paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 msk olja
1 msk vinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Vitlöksbulgur
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
3 dl fin bulgur
2 msk hackad persilja
1/2 dl crème fraiche
Parmesanoststekta kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 tsk citronpeppar
2 dl färskriven parmesan
För alla
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous eller quinoa. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3 av 5.
33 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Lägg i lite extra vitlök sâ blir det pricken över i§
Sonja
2007-09-23
Jag har lagat detta recept med Västerbottensost i stället för parmesan. - Det blev jättegott!
Kommentarer
Lägg i lite extra vitlök sâ blir det pricken över i§
Sonja
2007-09-23Jag har lagat detta recept med Västerbottensost i stället för parmesan. - Det blev jättegott!
Ewa
2002-06-18