Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur
![Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122095/cf_259/parmesanoststekta_kycklingfiléer_med_marinerad_paprika_och_vitloksbulgur.jpg)
Delikata parmesanoststekta kycklingfiléer som kompletteras med fräsch marinerad paprika och vitlöksbulgur - den perfekta middagen! Kycklingen får ett täcke av parmesanost och ugnsgratineras i fem minuter.
![Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122095/cf_259/parmesanoststekta_kycklingfiléer_med_marinerad_paprika_och_vitloksbulgur.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Marinerad paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 msk olja
1 msk vinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Vitlöksbulgur
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
3 dl fin bulgur
2 msk hackad persilja
1/2 dl crème fraiche
Parmesanoststekta kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 tsk citronpeppar
2 dl färskriven parmesan
För alla
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lägg i lite extra vitlök sâ blir det pricken över i§
Sonja
2007-09-23Jag har lagat detta recept med Västerbottensost i stället för parmesan. - Det blev jättegott!
Ewa
2002-06-18