Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur

Delikata parmesanoststekta kycklingfiléer som kompletteras med fräsch marinerad paprika och vitlöksbulgur - den perfekta middagen! Kycklingen får ett täcke av parmesanost och ugnsgratineras i fem minuter.

Parmesanoststekta kycklingfiléer med marinerad paprika och vitlöksbulgur

Ingredienser

4 portioner

Marinerad paprika

1   röd paprika
1   gul paprika
1   rödlök
2 msk  olja
1 msk  vinäger
2 krm  salt
1 krm  vitpeppar

Vitlöksbulgur

3 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1   vitlöksklyfta
3 dl  fin bulgur
2 msk  hackad persilja
1/2 dl  crème fraiche

Parmesanoststekta kycklingfiléer

4   kycklingfiléer
1 msk  smör eller margarin
1/2 tsk  salt
1 tsk  citronpeppar
2 dl  färskriven parmesan

För alla

Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous eller quinoa.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Lägg i lite extra vitlök sâ blir det pricken över i§

Sonja

2007-09-23

Jag har lagat detta recept med Västerbottensost i stället för parmesan. - Det blev jättegott!

Ewa

2002-06-18

Testa liknande recept

Ianns bulgursallad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med paprika- och tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgurpanna med stekt halloumi
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgur med kikärter och feta
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med ”Marockotomater”
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga