Parmesanomelett med asiatisk kräftröra

Asien möter medelhav i denna rätt som passar utmärkt som lunch eller lättare middag. Gör kräftröran precis så het som du önskar genom att anpassa mängden chili. Välj om du gör flera små eller en stor omelett.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
4 portioner
2 burkar kräftstjärtar i lag (à 320 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja
1/2 dl hackad koriander (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
12 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl finriven parmesan
4 msk crème fraiche
1/2 påse rucola (à ca 60 g)
smör
finriven parmesan till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stSåå gott m chili-lime-vitlöks marinaden till omeletten. Jag nöjde mig med 2 ägg p/p och ersatte parmesan m riven västerbottenost.
Eva
Gjort den ikväll för säkert tionde gången - favorit för både dottern & mig sedan flera år & idag önskade hon sig den på dopdagen.
Cecilia
Läste receptet i Buffé och tyckte att det lät som perfekt lunchmat nu på sommaren. Vi är bara två i hushållet så jag halverade receptet rakt av, funkade alldeles utmärkt. Lärde mig älska färsk koriander när jag bodde i Mexiko där örten används mycket, så det var ett stort plus för den här rätten! Hade en öppnad burk gräddfil hemma, så använde det istället för creme fraiche och det gick utmärkt. Gott, snabblagat och nyttigt!
Marie
En god variant på den vanliga omeletten. Jag uteslöt koriandern i kräftröran eftersom jag inte gillar den smaken men det blev hur gott som helst ändå. Går snabbt att jag göra, bra vardagsmat.
Jessica
Det här var en trevlig lättlunch eller kvällsmat! Det gick snabbt att laga och kändes ändå som om det blev "något extra". Vi tog en tredjedel av av mängden och tyckte ändå att det blev lagom mycket till två personer.
Evelina
Detta är en trevlig variant av en vanlig omelett. Rätten blir inte så "tung" utan lättas upp av kräftstjärtarna. Nästa gång kommer jag att ta mer parmesan. Jag uteslöt koriandern, vilket fungerade utmärkt.
Jenny
Lätt och delikat lunch! Vi gjorde ugnsomelett och väntade med att strössla på parmesanosten mot slutet av gräddningen för att få en läcker yta. Vi använde dill istället för koriander. Vacker och mycket smakfull topping. Vi kommer definitivt att njuta av denna omelett igen!
Anna-karin
Hej Reine! Enligt Livsmedelsverket: Är det farligt att äta ägg på grund av det höga kolesterolinnehållet? Ägg innehåller ganska mycket kolesterol. Om man äter många ägg per dag under längre tid kan kolesterolnivåerna i blodet påverkas i viss mån. I allmänhet kan de flesta äta ett ägg om dagen utan att kolesterolvärdena påverkas negativt. Anledningen är att friska människor har en kontrollmekanism som gör att kroppens egen produktion av kolesterol minskar när man äter mat som innehåller kolesterol. För personer som har höga kolesterolvärden är det ännu viktigare att äta mindre mättat fett än att minska på äggkonsumtionen. Uppdaterad: 2011-10-06
Ica-köket
Förra sommaren fick jag en chili-planta som trivdes på altanen, men jag hade ingen aning om vad jag skulle använda chilifrukterna till. Nu vet jag. Koriander är inte min favorit, men det gick lika bra med persilja. Det blev en fräsh och god rätt! Ett plus är att omeletten med tillbehör går bra att förbereda så att man bara har själva omelettgräddningen kvar när gästernar trillar in.
Astrid
En snabblagad och enkel middagsrätt, en lyxigare variant av den "vanliga" omeletten man brukar göra. Reagerade över mängden med ägg, men resultatet blev bra. Fann inte färsk koriander i affären tyvärr och ersatte istället med basilika vilket inte blev helt dumt det heller. Kommer definitivt laga detta igen. Det var en bra rätt att ha med som lunchlåda till jobbet dessutom!
Cecilia