Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Parmesanmousse med bresaola

Parmesanmousse passar utmärkt till festliga tillfällen! Servera parmesanmoussen tillsammans med antingen bresaola eller parmaskinka och njut av hur de lena och ljuvliga smakerna blandas i munnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken. Vispa under tiden grädden och ställ den kallt.
  2. Vispa upp äggulorna och häll i en kastrull. Vispa sedan droppvis i den varma mjölken i äggulorna, sjud på svag värme till fluffigt skum. Lägg i de blötlagda gelatinbladen och rör tills de smält ordentligt.
  3. Vänd ner parmesanosten, vänta tills krämen är sval och vänd till sist ner den vispade grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll upp krämen i små koppar eller skålar och ställ kallt i minst två timmar.
  4. Stjälp upp moussen vid servering och garnera med en droppe balsamvinäger. Krydda med grovmald vitpeppar och servera med tunna skivor bresaola och sallad.

För alla

Fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 gelatinblad
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 125 g fint nyriven parmesanost
  • salt
  • vitpeppar
Till servering
  • 150 g bresaola eller parmaskinka i lövtunna skivor
  • balsamvinäger
  • grovmald vitpeppar
  • sallad
  • ev friterad rotselleri
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?