Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Parmesangratinerad svamp med kassler

Delikat svamp gratinerad med smakrik parmesanost. Till det en krämig couscous med fräst bladspenat, vitlök och lök. Servera med en bit kassler och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka spenaten.
  4. Fräs lök och vitlök mjuk med smöret i ca 5 minuter på låg värme.
  5. Rör ner ströbröd och parmesan. Salta och peppra. Ta av från värmen.
  6. Skär svampen i bitar. Lägg dem i en lättoljad ugnssäker form.
  7. Lägg lite spenathack på varje svampbit. Smula över ströbrödsblandningen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. Värm dem hastigt i sjudande lättsaltat vatten.
  9. Lägg upp kassler, couscous och gratinerad svamp på tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tinad bladspenat
  • 3 msk smör
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • 250 g champinjoner eller portabellosvamp
  • 500 g kassler
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2231 kJ / 501 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer