Parmesangratinerad laxsida

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
3
Parmesangratinerad laxsida

Parmesangratinerad laxsida är en smakrik maträtt som tillagas på under 45 minuter. Laxfilén fyller du med soltorkade tomater och timjan. Strö sedan färskriven parmesanost över fisken. Servera laxen med sallad, en god fisksås och kokt potatis till.

Parmesangratinerad laxsida

Ingredienser

4 portioner
500 g  laxfilé (utan skinn och ben)
8   marinerade soltorkade tomater
2 msk  hackad timjan
1 tsk  citronpeppar
2 dl  färskriven parmesan

Sås

2 dl  fiskbuljong (tärning + vatten)
pressad saft och skal av 1/2   citron
2 msk  smör eller margarin
1 1/2 msk  maizenaredning (för ljusa såser)
2 krm  salt
1 krm  kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt gott. Jag följde Jan Johansssons råd och blandade upp parmesanen med lite fetare ost. Det hela blev MKT lyckat. Väldigt gott

Matilda

2004-05-13

Otroligt gott! Ett av de få recept där jag inte känner behov av att ändra någonting.

Anders

2003-07-16

Ost bör smälta när man gratinerar men parmesan är en torr ost och smälter dåligt. Nästa gång jag gör detta recept kommer jag att blanda parmesan med en fetare ost

Jan

2002-11-20

Testa liknande recept

Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kalkonfilé med kryddigt täcke
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tortellini med grillad paprika
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt lax med spenat och dillsås
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxbullar med sultansås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxschnitzel med rosépeppar och rosévinsås
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga