Parmesangratinerad laxsida
Parmesangratinerad laxsida är en smakrik maträtt som tillagas på under 45 minuter. Laxfilén fyller du med soltorkade tomater och timjan. Strö sedan färskriven parmesanost över fisken. Servera laxen med sallad, en god fisksås och kokt potatis till.
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé (utan skinn och ben)
8 marinerade soltorkade tomater
2 msk hackad timjan
1 tsk citronpeppar
2 dl färskriven parmesan
Sås
2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
pressad saft och skal av 1/2 citron
2 msk smör eller margarin
1 1/2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
2 krm salt
1 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken fetare ost föreslås att blanda med om inte bara parmesanost??
Birgitta
2024-08-01Hej Birgitta! Fetaost skulle nog vara supergott, annars fungerar nog en lagrad riven hårdost bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Otroligt gott. Jag följde Jan Johansssons råd och blandade upp parmesanen med lite fetare ost. Det hela blev MKT lyckat. Väldigt gott
Matilda
2004-05-13Otroligt gott! Ett av de få recept där jag inte känner behov av att ändra någonting.
Anders
2003-07-16