Parmesangratinerad laxsida | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesangratinerad laxsida

Parmesangratinerad laxsida är en smakrik maträtt som tillagas på under 45 minuter. Laxfilén fyller du med soltorkade tomater och timjan. Strö sedan färskriven parmesanost över fisken. Servera laxen med sallad, en god fisksås och kokt potatis till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär snitt i laxfilén med en vass kniv. Peta ner tomater och timjan i skårorna och lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Krydda med citronpeppar och strö osten över.
  2. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min. Gör såsen under tiden.
  3. Sås: Koka upp buljongen med citronsaft i en kastrull. Vispa i matfettet och rör i majzenaredningen. Låt såsen koka ca 1 min. Smaka av såsen med citronskal, salt och peppar. Servera laxen skuren i bitar med såsen, kokt potatis och en blandad sallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé (utan skinn och ben)
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk hackad timjan
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 dl färskriven parmesanost
Sås
  • 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • pressad saft och skal av 1/2 citron
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
  • 2 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info