Parmesangratinerad laxsida
![Parmesangratinerad laxsida](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Parmesangratinerad laxsida är en smakrik maträtt som tillagas på under 45 minuter. Laxfilén fyller du med soltorkade tomater och timjan. Strö sedan färskriven parmesanost över fisken. Servera laxen med sallad, en god fisksås och kokt potatis till.
![Parmesangratinerad laxsida](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé (utan skinn och ben)
8 marinerade soltorkade tomater
2 msk hackad timjan
1 tsk citronpeppar
2 dl färskriven parmesan
Sås
2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
pressad saft och skal av 1/2 citron
2 msk smör eller margarin
1 1/2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
2 krm salt
1 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott. Jag följde Jan Johansssons råd och blandade upp parmesanen med lite fetare ost. Det hela blev MKT lyckat. Väldigt gott
Matilda
2004-05-13Otroligt gott! Ett av de få recept där jag inte känner behov av att ändra någonting.
Anders
2003-07-16Ost bör smälta när man gratinerar men parmesan är en torr ost och smälter dåligt. Nästa gång jag gör detta recept kommer jag att blanda parmesan med en fetare ost
Jan
2002-11-20