Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Laxschnitzel med rosépeppar och rosévinsås

Laxschnitzlarna ges mjuka och charmanta smaker från rosépeppar, gourmetsalt och rosévin. Pressad potatis, haricots verts och såsen gör varmrätten komplett!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg laxschnitzlarna på ett ugnssäkert fat. Pensla med olja och strö över rosépeppar och gourmetsalt. Tillaga i 225°C, ca 10 min.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av matfettet i en kastrull. Häll över vin och buljong och låt koka ca 5 min. Smaka av med farin, salt och peppar. Red med maizenaredning och vispa i resterande matfett. Färga såsen svagt rosa med hushållsfärg.
  3. Lägg upp laxschnitzlarna på tallrikar och häll såsen runt om. Kokt, gärna pressad potatis och haricots verts är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxschnitzlar (à ca 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 tsk gourmetsalt
Sås
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl rosévin
  • 2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 tsk farin
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • några droppar röd hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer