Parmesangratinerad fänkål

Betyg 4.5 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Parmesangratinerad fänkål

Parmesangratinerad fänkål är en grönsaksrätt med få ingredienser men fantastisk smak. Den anisdoftande fänkålen matchas med smakrik parmesan och söta mandelspån. En vego rätt med mycket karaktär som står bra för sig själv men också passar som tillbehör till fisk och kött.

Parmesangratinerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
2 fänkål
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
50 g mandelspån
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här

00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Lagade i airfryern. Blev mycket gott.

    Marjaana

  • Satte formen för högt i ugnen så lite av mandeln blev bränd. Hade lagt den ovanpå parmesan. Men det blev ändå jättegott!

    Kerstin

  • Vill göra er uppmärksamma på att en del parmesan innehåller ägg. Det innehåller ett konserveringsmedel som heter lysozym vilket kommer från ägg. Kontrollera noga innan inköp om du är allergisk mot ägg. Äkta parmesan innehåller inte lysozym!

    Carin

Näringsvärde per portion

Energi886 KJ / 212 kCal
Fett16.5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4.7 g
Protein9.6 g

Testa liknande recept