Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Smakrik och mjuk puré av kålrot och potatis. Knepet är att ha lite av den salta grönsaksbuljongen och parmesanost i moset. Då får det en extra god och fyllig smak. Toppa moset med en blandning av vällagrad parmesan, persilja och knaprig mandel och gratinera i ugnen precis före servering.

Parmesan och mandelgratinerad kålrots- och potatispuré

Ingredienser

4 portioner
800 g kålrot
400 g potatis
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 dl finriven parmesan
50 g hel skållad mandel
1 kruka persilja
1/2 dl panko
salt
peppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Passar den också till biff stroganoff?

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi1599 KJ / 383 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Kålrotspuré med dragon
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korv med bröd och creamy neeps
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad