Parmadraperad fiskfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parmadraperad fiskfilé

Tjusig och effektfull parmadraperad fiskfilé. Förstklassig parmaskinka, smarrig pesto och kajennpeppar ger en djup och intensiv smakupplevelse på fiskfiléerna. Pressad potatis, sallad och en extra klick av den smarriga peston, en makalös rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Lägg dem på ett lätt smort ugnssäkert fat.
  3. Bred över peston. Linda skinkskivorna runt fiskfiléerna.
  4. Skölj och halvera tomaterna. Lägg tomathalvorna runt om fisken på fatet. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Servera med kokt, gärna pressad potatis, en blandad sallad och eventuellt en klick extra pesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fiskfilé t ex rödtunga
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl pesto
  • 100 g parmaskinka i tunna skivor
  • 4 tomater
Till servering
  • kokt potatis
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan