Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parisare på krämig champinjonsallad med rostad lök

En smaskig variant på hamburgare får du här! Hemmagjord rostad lök imponerar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en långpanna.
  2. Rostad potatis: Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Blanda klyftorna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg den på den förvärmda plåten och rosta i ca 15 minuter.
  3. Biffar: Blanda färsen med ägget och kryddor och forma till biffar.
  4. Bryn biffarna och låt dem steka med i ugnen de sista 5–6 minuterna.
  5. Krämig champinjonsallad: Skala rödlöken. Skiva den och champinjonerna tunt. Vispa ihop senap och olja. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ned champinjonerna, löken och spenaten i dressingen.
  6. Skär brödet i skivor och rosta dem i en brödrost.
  7. Stek äggen i en stekpanna.
  8. Skala och skiva lökarna. Blanda skivorna med Maizena och stek dem gyllene i olja. Lägg lökringarna på hushållspapper för att rinna av.
  9. Servera biffarna på brödet toppade med de stekta äggen samt sallad, rostad potatis och lökringar.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 baguette
  • 4 ägg
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 msk olja
Rostad potatis
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Biffar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk hackad persilja
Krämig champinjonsallad
  • 1 rödlök
  • 150 g champinjoner
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3107 kJ / 744 kCal