Tacotoast | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacotoast

Här kommer ett smaskigt recept för alla som gillar tacos och pizza! Dessa läckra tacotoasts tillagar du av nötfärs och tacosås som fördelas på två baguettehalvor. Lägg på paprika, toppa med mozzarella och rosta i ugnen ca 15 minuter. Servera med vitkålssallad och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Vitkålssallad: Hyvla vitkålen eller skiva den tunt. Lägg den i en bunke och strö över salladskrydda, salt, vinäger och olja. Vänd runt då och då.
  3. Toast: Skala och hacka löken. Stek den med nötfärsen i oljan och krydda med salt och peppar.
  4. Vänd ner tacosåsen i färsen.
  5. Dela baguetterna på längden. Dela, kärna ur och skiva paprikan.
  6. Rosta baguetterna i ugnen ca 5 minuter.
  7. Fördela färsen på baguettehalvorna. Lägg på paprikan och toppa med mozzarellan. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Servera baguetterna med vitkålssalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacosåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellaosten.

Ingredienser

Portioner: 4
Vitkålssallad
  • ca 300 g vitkål
  • 1 msk salladskrydda
  • 2 krm salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
Tacotoast
  • 1 rödlök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 220 g tacosås (medium)
  • 2 baguetter
  • 1 paprika
  • 200 g riven mozzarella
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 641 kCal